Kako poteka prenova kopalnice?

Čeprav kopalnica ni eden izmed tistih prostorov, kjer preživimo veliko časa v hiši (povprečno smo namreč v kopalnici le kakšnih 30 minut na dan), pa je vseeno prostor, ki mora biti primerno opremljen ter čist, saj bomo le na tak način lahko skrbeli za popolno higieno samega sebe in ostalih članov družine. Zato je potrebno kopalnico vsake toliko časa temeljito očistiti, na nekaj let pa tudi delno ali pa popolnoma prenoviti.

Za prenovo se po navadi odločimo zaradi starih kosov notranje opreme v kopalnici, ki so prestari za nadaljnjo uporabo ter so hkrati nevarni, lahko pa se jih tudi preprosto naveličamo, ter bi jih radi spremenili. Pogosto pa se za prenovo odločimo tudi zaradi plesni, katera v kopalnici zaradi vode zelo pogostokrat nastane na stenah ali katerih drugih površinah, kar pa ne daje ravno prijetnega občutka, sploh pa ne, če imamo na obisku sorodnike ali prijatelje, katerim zaradi slabega izgleda in čistosti dajemo slab vtis. Če imamo katerega izmed teh problemov, potem je res pravi čas, da se lotimo popolne ali pa delne prenove. Oprema, ki jo moramo najpogosteje zamenjati v kopalnici so police, omare, umivalnik, tepihi, drsna vrata po meri v tuš kabini,… Velikokrat pa moramo tudi na novo prebarvati stene ali strop, saj se le ti po nekaj letih pogosto razpokani, ter so posledično tudi nevarni.

prenova kopalnice

Pred prenovo skrbno naredimo načrt, nato dobavimo novo opremo v trgovinah ali pri podjetjih za pohištvo po meri. Opremo je potrebno tudi stilsko urediti, da izgleda lepo in primerno, ter z barvami sten in opreme poskrbeti, da se bo človek z veseljem vračal v ta prostor.