Ogrevanje kopalnice

Ogrevanje kopalnice se razlikuje od ogrevanja ostale hiše, zato bom ta članek posvetil predvsem ogrevanju dotičnega prostora. V vseh ostalih prostorih smo običajno oblečeni, malce manj pod rjuho, vendar smo tam pokriti, v kopalnicah pa je zgodba malce drugačna. Ko se tuširamo ali kopamo potrebujemo kar precej toplejšo temperaturo od ostalih prostorov, saj se drugače lahko prehladimo. Kopalniški prostori in njihovo ogrevanje je precej enostavno, ko grejemo celotno hišo, enostavno nastavimo radiator na najvišjo stopnjo gretja in tako je kopalnica bolj segreta od drugih prostorov.

Problem se pojavi v prehodnih obdobjih kot je naprimer začetek jeseni in pa pozno pomladi. To so primeri, ko se ogrevanje celotne hiše ne izplača, saj so temperature dovolj visoke za lagodno bivanje, medtem ko pa smo pod tušem pa je precej mrzlo saj smo razgaljeni, obliva pa nas še voda, za katero je znano, da zelo hitro odvaja vodo od telesa.

V teh primerih je izvrsten kopalniški radiator, oglejte si kopalniški radiatorji cenik. Kopalniški radiatorji so posebno oblikovani cevasti radiatorji, ki so tako oblikovani zaradi tega, da na njih lahko sušimo brisače ali perilo. So izjemno elegantni in kot nalašč za kopalnice, za te prostore pa so primerni predvsem zaradi tega razloga, ker veliko modelov omogoča tako priklop na centralno ogrevanje kot tudi priklop na električno omrežje. Tako lahko medtem ko skrbimo za ogrevanje cele hiše priklopimo ta radiator na centralno ogrevanje, v prehodnih obdobjih pa ga enostavno priklopimo na električno omrežje in tako so kopalniški prostori ogreti na prijetne temperature v zelo hitrem času.