Kopalniško pohištvo

Ploščice so izbrane, kaj sedaj? Sedaj je na vrsti izbor pravega kopalniškega pohištva in lijaka (lijakov).

Kopalniško pohištvo se je z leti zelo spremenilo. Včasih velike omare v enem kosu z veliko prostora za shranjevanje različnih stvari so se v današnjem času bistveno pomanjšale. Najbolj moderni designi prisegajo na miniaturni videz, s tem da je vsaka omarica ločena od drugih. Kako to izgleda, si lahko pogledate na sliki spodaj. V prvi vrsti je v modernem času poudarek na lepi zunanjosti, šele nato na funkcionalnosti.

Skoraj ni barve in oblike, ki je ne bi bilo na trgu, tako da imate tu res prosto izbiro kateregakoli designa.V kolikor je kopalniško pohištvo težje (kvaliteten in težak les), je priporočeno izbrati “nogice”, na katerih to pohištvo stoji, saj se v nasprotnem primeru lahko z leti rahlo povesi. Najnovejše pohištvo za kopalnice ima vgrajen sistem za počasno zapiranje vrat omare in predalov.

Velik poudarek dajemu ponavadi tudi na izbor lijaka. Ta je lahko vgradni ali polvgradni, lahko je vgrajen spodaj ali pa skledasto postavljen na površino pohištva. Vedno več se pari in družine odločajo za dvojne likaje, saj so zelo funkcionalni, poleg tega pa nam dodajo nekaj prostora za odlaganje kopalniških dodatkov in pripomočkov. Sama oblika lijaka je povsem odvisna od vaše želje in stila kopalnice.